Saturday, October 23, 2010

Tepki mi koymaliyiz yoksa Alkislamalimiyiz ?


Basliktaki soru Guney Afrikadaki 2010 Dunya Kupasinin ardindan Turkiyedeki spor gundeminin en populer ismi olan Mesut Özil'den bahsediyor. Eski Werder Bremenli oyuncu bilindigi gibi Dunya Kupasinda mukemmel bir performans ortaya koyup herkesin begenisini toplamayi basarmisti. Sonucunda yaklasik 16 milyon euroya dunyanin belkide en iyi futbol kulubu olan, Real Madride transfer oldu. Bu Ekim ayinin basinda 2012 Avrupa Kupasi grup elemeleri macinda Almanya adina Turkiyey karsi gol'de atti. Berlin'deki macta Mesuta buyuk tepki vardi, top her ayagina geldiginde tribundeki 60,000 Turk'ten yuuuuuuuuuuuuuuhhhh sesleri yukseliyordu.

Peki tepki koymakla dogru mu yapiyoruz ?

Bence kesinlikle hayir ! Insanlarimiz bazen izledikleri seyin futbol yani bir spor oldugunu unutuyor. Zannedersinizki, Turkiye- Almanya arasinda savas cikti ve Mesut Özil Almanya icin savasmayi tercih etti. Sevgili dostlarim, nasil mesleki hayatta bazilarimiz yabanci firmalar icin calisiyorsak, ordan daha iyi paralar kazaniyorsak, buda bir nevi onun gibi. Turkiyede yabanci firmada calismak dogal olarak hainlik degilse Mesutunda kendi meslegi icinde Almanyayi secmesi hainlik olarak gorulmemeli. Sonucta futbol Mesutun ekmek teknesi ve Almanyanin dunyadaki vitrini maalesef Turkiyemizden daha onde. Almanya her dunya kupasinda mevcut, biz ise 2002'de yasadigimiz o guzel anlari sadece televizyondan tekrar tekrar izlemekle kendimizi ovutuyoruz. Sahsem, eger Mesut Turkiyeyi secmis olsaydi, Real Madride hayatta gidemezdi. Zaten bu cocuk, omru hayati boyunca Almanyada yasamis, oranin ekmegini yemis, yani Almanyayi secmesi cok dogal. Bizim tepkilerimiz biraz sanki klasik evlatlik edinilmis cocuklarin hikayesi gibi. Kucuk yasta cocugunu sokaga birakirlar, o cocuk biri tarafindan evlatlik edinilir ve ileride buyuk adam olur. Sonra bir gun annesi cikar, sen benim oglumsun der. E peki uvey anne-babasi ne olucak ? Esas onlar bakti, yillarca yedirdiler, okuttular, sevdiler, ihtiyaci oldugu zaman yaninda oldular. Yani kisaca Mesut'a tepki koymakla yanlis yapiyoruz, sonucta onunla gurur duymaliyiz. Kendisi TURK kokenli, Real Madridte oynayan dunyaca unlu bir futbolcu, ve ben sahsen bu durumdan gurur duyuyorum. Patlak Gozlu yildizimizida buyuk bir keyifle izliyorum.

Bir sonraki yazimdada cuvaldizi nasil kendimize batirmaliyiz, hatta batiralim ki, Turkiyedeki futbolun kalitesi artsin. Boylece Mesutu nasil kacirdik diye uzulmek yerine, kendimiz daha fazla genc yetenek Turk futboluna kazandirmakla mesgul olalim.

No comments:

Post a Comment